Romp, dek of opbouw laten stralen bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker

Romp, dek of opbouw laten stralen

Wanneer het vaarseizoen weer begint, kunt u weer heerlijk genieten van uw schip. U kunt met uw schip varen naar waar u maar wil. Dit is voor het schip minder prettig dan voor u, omdat het verfsysteem op deze momenten te maken krijgt met intensief gebruik, aangroei en veroudering. Om uw schip in de oorspronkelijke schoonheid te behouden, is onderhoud erg belangrijk. En soms is het dan noodzakelijk uw schip te stralen en te voorzien van een nieuw likje verf.

Gritstralen

Wanneer de romp roestplekjes vertoont of het verfsysteem minder mooi begint te worden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw romp, opbouw, dek of andere wensen voor u stralen. En mocht u ook het aanbrengen van het verfsysteem graag aan ons overlaten, dan is dat ook geen probleem. Op onze locatie is een jachtschilder aanwezig die het gehele proces voor u kan verzorgen, van plamuur- tot schilderwerk.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat we beginnen met het stralen van het dek of de opbouw van uw schip, moeten er voorbereidende werkzaamheden verricht worden om te voorkomen dat de rest van uw schip wordt beschadigd tijdens het straalproces. Het schip wordt daarom voorafgaand aan het straalproces straalklaar gemaakt. Wij dekken dan alles af wat niet mag beschadigen en openingen en ramen worden afgedekt of verwijderd. Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn, worden de de dekken en opbouw gestraald en geconserveerd.

Het straalproces

Stralen is de ideale manier om vuil, roest en oude verflagen van uw schip te verwijderen. Voor het stralen gebruiken wij corund: een milieuvriendelijke gritsoort zonder ijzerdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat er ten allen tijde voorkomen wordt dat er door kleine stukjes achtergebleven grit roest oxidatie ontstaat. Na afloop van het straalproces blijft een egaal en ruw oppervlak over waarom het verfsysteem uitstekend zal hechten.

Het afwerkproces

Wanneer u de afwerking van uw schip liever niet zelf doet, kunt u dat in overleg ook door ons laten doen. Zo kunt u bij ons terecht voor het afschilderen en plamuren van de opbouw en dekken. Heeft u hiernaast nog andere bijzondere wensen voor de afwerking? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

"Straalbedrijf van Benthem en Bakker:
al ruim 25 jaar een vertrouwd adres voor al uw straalwerkzaamheden"

Neem nu contact op voor het bespreken van de mogelijkheden voor het stralen van de romp, dek of opbouw van uw boot