Onderwaterschip stralen en coaten
bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker

Wanneer u de eigenaar bent van een boot, weet u dat het onderwaterschip het zwaar te verduren krijgt. Het onderwaterschip ligt voortdurend in het water en krijgt hierdoor te maken met aangroei en corrosie. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk, zodat het onderwaterschip in topconditie blijft. Door het oude verfsysteem te vervangen voor een nieuw verfsysteem, blijft uw onderwaterschip goed beschermd en kunt u blijven genieten van uw mooie bezit. Onderwaterschip stralen en coaten? Dat laat u natuurlijk doen bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker. Met ruim 25 jaar ervaring in het vak, zijn wij hét adres in het Noorden van Nederland voor booteigenaren die hun onderwaterschip willen laten behandelen door een vakman.

Onderwaterschip stralen en coaten

Onderwaterschip stralen en coaten, hoe doen wij dat?

Stap 1: 

Afplakken en verwijderen kwetsbare delen

Wanneer het onderwaterschip wordt gestraald, wilt u natuurlijk niet dat er andere (kwetsbare) delen worden beschadigd. Daarom gaan wij uiterst secuur te werk bij het beschermen van de kwetsbare delen. Door het afplakken, verwijderen of plamuren van kwetsbare delen, voorkomen we dat er schade ontstaat. Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn getroffen, zullen we over gaan tot het straalproces. 

Stap 2: 

Het onderwaterschip stralen

Wanneer alle kwetsbare onderdelen van de romp zijn verwijderd, afgeplakt of geplamuurd, gaan we over tot het straalproces. Dit doen we met corund. Deze gritsoort is ijzervrij waardoor na het straalproces geen oxidatie ontstaat. Ook staat deze gritsoort bekend om zijn scherpe en slijtvaste korrel. Tijdens het straalproces wordt het oude verfsysteem verwijderd en ontstaat een ruw en kaal oppervlak, waardoor het nieuwe verfsysteem goed kan hechten.

Stap 3: 

Aanbrengen nieuw verfsysteem

Wanneer het straalproces is afgerond, kan er worden overgegaan tot het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem op het onderwaterschip. Dit gebeurt in onze spuitloods naast de straalloods. Het verfsysteem wordt aangebracht volgens de door u gewenste specificaties. Hierbij houden we onder andere rekening met de door u gewenste dikte van het verfsysteem en de kleur. Meestal brengen we coating aan van het merk Jotun, maar ook andere merken kunnen wij voor u aanbrengen wanneer u dit wenst. Na het het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem, brengen we ook nog één of meerdere lagen antifouling aan op het onderwaterschip. Omdat het onderwaterschip voortdurend in het water ligt, is dit een erg belangrijke stap. De antifouling zorgt ervoor dat onderwaterschip schoon en glad blijft, waardoor mosselen en andere organismen die onderwater leven, niet de kans krijgen om te hechten.

Over ons
straalbedrijf

Straalbedrijf van Benthem en Bakker is gevestigd in Zwartsluis in een met boten goed bereikbaar gebied. U kunt uw boot naar ons bedrijf toe varen om hem vervolgens bij de botenlift (tot 40 ton) nabij ons bedrijf uit het water te laten halen. Ook vervoer over de weg is uiteraard geen probleem.

Onderwaterschip stralen en coaten

Onze loodsen

Afmetingen straalloods: 6 x 6 x 25 meter.

Afmeting spuitloods: 6 x 6 x 21 meter.

Onderwaterschip stralen en coaten?

Vraag dan een volledig vrijblijvende offerte aan!

Vraag een offerte aan!