Onderwaterschip behandelen
bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker

Als eigenaar van een boot weet u als geen ander dat het onderwaterschip het zwaar te  verduren krijgt. Immers ligt het onderwaterschip voortdurend in het water waardoor het onderwaterschip te maken krijgt met aangroei en corrosie. Goed onderhoud is daarom van groot belang om uw boot in topconditie te houden. Hiervoor is een goede behandeling van het onderwaterschip noodzakelijk. Onderwaterschip behandelen is iets waar we bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker veel ervaring mee hebben. Dit doen wij door het oude verfsysteem te verwijderen en het nieuwe verfsysteem aan te brengen. Met ruim 25 jaar ervaring in het vak, zijn wij hét adres in het Noorden van Nederland voor booteigenaren die hun onderwaterschip willen laten behandelen door een vakman.

Onderwaterschip stralen en coaten

Onderwaterschip behandelen, hoe doen wij dat?

Stap 1: 

Afplakken en verwijderen kwetsbare delen

Voordat we kunnen beginnen met het behandelen van het onderwaterschip, is het belangrijk dat eerst de kwetsbare delen goed worden afgeplakt en indien nodig verwijderd. Bij het behandelen van het onderwaterschip zijn we extra voorzichtig bij de overgang tussen het onder- en bovenwaterschip. Indien nodig, plamuren we dit deel om de juiste dikte te behouden. Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn getroffen, zullen we over gaan tot het straalproces. 

Stap 2: 

Het onderwaterschip stralen

Nadat alle kwetsbare delen zijn afgeplakt, geplamuurd of verwijderd, starten we met het straalproces. Het stralen doen wij met Corund, een ijzervrije gritsoort die bekend staat om zijn scherpe en slijtvaste korrel. Tijdens het straalproces wordt het oude verfsysteem verwijderd. Er ontstaat een kaal en ruw oppervlak, waar het nieuwe verfsysteem goed op kan hechten. Na afloop van het straalproces wordt de boot verplaatst naar de spuitloods waar het nieuwe verfsysteem wordt aangebracht. 

Stap 3: 

Aanbrengen nieuw verfsysteem

Na het afronden van het straalproces, gaan we over tot het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem. Dit doen we in de spuitloods naast onze straalloods. Het verfsysteem brengen we aan volgens uw wensen (denk hierbij aan dikte van het verfsysteem, kleur en verfleverancier). Meestal maken we voor het verfsysteem gebruik van het merk Jotun, maar andere merken zijn in overleg uiteraard ook mogelijk. Na het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem, brengen we één of twee lagen antifouling aan. Deze lagen zorgen voor een glad oppervlak, waardoor mosselen en andere organismen niet de kans krijgen om zich aan het onderwaterschip te hechten.

Over ons
straalbedrijf

Straalbedrijf van Benthem en Bakker is gevestigd in Zwartsluis in een met boten goed bereikbaar gebied. U kunt uw boot naar ons bedrijf toe varen om hem vervolgens bij de botenlift (tot 40 ton) nabij ons bedrijf uit het water te laten halen. Ook vervoer over de weg is uiteraard geen probleem.

Onderwaterschip stralen en coaten

Onze loodsen

Afmetingen straalloods: 6 x 6 x 25 meter.

Afmeting spuitloods: 6 x 6 x 21 meter.

Onderwaterschip behandelen?

Vraag dan een volledig vrijblijvende offerte aan!

Vraag een offerte aan!