Boot stralen en Coaten bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker

Een boot is voor veel mensen een dierbaar bezit. Wanneer het vaarseizoen weer begint, krijgt het verfsysteem te maken met intensief gebruik, aangroei en veroudering. Om toch zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van een  boot, is het belangrijk om het juiste onderhoud uit te laten voeren aan het verfsysteem. Dit kan door uw boot te laten stralen en coaten. Dat is waar wij bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker in gespecialiseerd zijn. Uw boot stralen en coaten is een goede manier om het oude verfsysteem te verwijderen om vervolgens een nieuw verfsysteem aan te laten brengen. Zo kunt u weer jaren genieten van uw boot. Wilt u uw boot stralen en coaten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderwaterschip stralen en coaten

Uw boot stralen en coaten, hoe werkt dat?

Stap 1: 

Afplakken en verwijderen kwetsbare delen

Wanneer u uw boot wilt laten stralen door ons straalbedrijf, gaan wij zeer secuur te werk. We zorgen ervoor dat enkel de gewenste oppervlakken worden behandeld. Dit doen we door de kwetsbare delen goed af te plakken en indien nodig te verwijderen. Nadat alle kwetsbare delen zijn verwijderd of afgeplakt, kan er overgegaan worden tot het straalproces door onze ervaren straler.

Stap 2: 

Uw boot stralen

Wanneer alle kwetsbare delen afgeplakt en verwijderd zijn, gaan we over tot het stralen van uw boot. Dit doen wij met ijzervrij grit, waardoor na afloop van het straalproces geen roest ontstaat. Tijdens het straalproces wordt het oude verfsysteem, net als oxidatievorming, verwijdert. Door het straalproces ontstaat een kaal en ruw oppervlak, waardoor het nieuwe verfsysteem goed kan hechten.

Stap 3: 

Aanbrengen nieuw verfsysteem

Nadat het straalproces met succes heeft plaatsgevonden, kan er overgegaan worden tot het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem op het kaal gestraalde oppervlak. Het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem gebeurt in de spuitloods naast de straalloods.  Het verfsysteem kan worden aangebracht volgens de door u gewenste specificaties (denk hierbij aan de dikte, het merk en de kleur). Meestal werken wij met het merk Jotun, maar andere leveranciers zijn in overleg uiteraard ook mogelijk. Indien gewenst, kan er ook voor gekozen worden om één of meerdere lagen antifouling aan te laten brengen. Door het aanbrengen van deze coating blijft de romp van uw boot schoon en glad en krijgen mosselen en andere organismen die onderwater leveren niet de kans om te hechten.

Over ons
straalbedrijf

Straalbedrijf van Benthem en Bakker is gevestigd in Zwartsluis in een met boten goed bereikbaar gebied. U kunt uw boot naar ons bedrijf toe varen om hem vervolgens bij de botenlift (tot 40 ton) nabij ons bedrijf uit het water te laten halen. Ook vervoer over de weg is uiteraard geen probleem.

Onze
loodsen

Afmetingen straalloods: 6 x 6 x 25 meter.

Afmeting spuitloods: van 6 x 6 x 21 meter.

Uw boot stralen en coaten?

Vraag dan een volledig vrijblijvende offerte aan!

Vraag een offerte aan!