Boot stralen en Coaten bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker

Boot Stralen en Coaten

Een boot is voor veel mensen een dierbaar bezit. Wanneer het vaarseizoen weer begint, krijgt het verfsysteem te maken met intensief gebruik, aangroei en veroudering. Om toch zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van een  boot, is het belangrijk om het juiste onderhoud uit te laten voeren aan het verfsysteem. Dit kan door uw boot te laten stralen en coaten. Dat is waar wij bij Straalbedrijf van Benthem en Bakker in gespecialiseerd zijn. Uw boot stralen en coaten is een goede manier om het oude verfsysteem te verwijderen om vervolgens een nieuw verfsysteem aan te laten brengen. Zo kunt u weer jaren genieten van uw boot. Wilt u uw boot stralen en coaten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Uw boot Stralen

Doordat boten te maken krijgen met zeer extreme omstandigheden, veroudert het verfsysteem. Hierbij kan het voorkomen dat er roestplekjes ontstaan, maar het kan ook voorkomen dat het verfsysteem gewoon minder mooi wordt. In beide gevallen is het verstandig om een nieuw verfsysteem aan te laten brengen. Het oude verfsysteem kunnen wij voor u verwijderen door middel van het stralen van uw boot. Stralen is een ideale manier om roest, vuil en oude verflagen van uw boot te verwijderen. Na afloop van het straalproces blijft een ruw en egaal oppervlak over waardoor het nieuwe verfsysteem goed zal hechten op uw boot.

Het stralen van uw boot doen wij met behulp van milieuvriendelijk grit zonder ijzerdeeltjes: Corund. Doordat wij gebruik maken van Corund zonder ijzerdeeltjes, ontstaat er geen nieuwe oxidatie wanneer er incidentieel toch wat grit achterblijft in de boot, wat met met ijzerhoudend grit wel het geval is. 

Uw boot Coaten

Na afloop van het straalproces, wordt uw boot naar een naastgelegen spuitloods verplaatst. Hier wordt op basis van 2-componenten een nieuw verfsysteem inclusief antifouling op het onderwaterschip aangebracht. Door het aanbrengen van deze coating blijft de romp van uw boot schoon en glad en krijgen mosselen en andere organismen die onderwater leveren niet de kans om te hechten. Wilt u uw complete boot stralen en coaten? Wij hebben ook een botenschilder in dienst die de complete afwerking voor u kan verzorgen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van verf van het merk Jotun, maar heeft u goede ervaringen met andere merken, dan zijn deze uiteraard in overleg ook mogelijk.

Boot stralen en coaten straalbedrijf van benthem en bakker zwartsluis

"Straalbedrijf van Benthem en Bakker:
al ruim 25 jaar een vertrouwd adres voor al uw straalwerkzaamheden"

Boot stralen en coaten? Neem nu contact op voor het bespreken van de mogelijkheden